Місце семи чебуреків: новий чебоформат

7чбрк - вкус то что надо!

Чебуреки. З роками ми звикли до того, що цей вид їжі нехай і швидкий у виготовленні, але не завжди корисний. Навіть ходили міфи про якість та походження м’яса в них (як і про інші види продукції швидкого харчування є).

Тим не менш, чебуреки – один з найпопулярніших “швидких перекусів”. І, здавалося б, якщо вони настільки популярні, то і “чебуречний бізнес” може бути дуже прибутковим.

Креатив

Сучасний світ диктує свої закони. Якщо чебуреки і популярні, то бути таким, як все може призвести до краху.

І свого часу це зрозумів засновник та ідейний натхненник поки що єдиного у Харкові закладу, який робить чебуреки “не як у всіх” Олександр Ч. Одного разу мені він зізнався, що давно хотів робити щось схоже, а надихався Саша… чебуреками на Жукова (чебуречна) , що стала по суті культовою у Харкові).

Проте чебуречних у Харкові багато. І для того, щоб не просто стати конкурентоспроможними, а й розвиватися, хлопці обрали для себе шлях унікальності – 7 чебуреків з абсолютно різними і незвичними для нас смаками (ну, свинина-телятина не береться до уваги, трохи стандартно, хоча і його варто спробувати) .

Скажу чесно, особисто для мене найсмачнішим став чебурек із мідіями. Так, саме з ними, хоча лосось, ягоди чи сулугуні нічим не гірше.

Це і є справжня унікальність у бізнесі, у справі, до якої підійшли з душею. І ця унікальність, яка дозволить зробити заклад “7чбрк” не просто популярним клубним закладом міста, а справжньою його родзинкою.

Відверто кажучи, не все ще з того, що є в меню, зараз зміг спробувати — лапки жаби ще попереду.

Стиль

Звичайно ж, говорити виключно про чебурек (як і меню в цілому) було б правильно, якби йшлося не про “7чбрк”. Стилю та інтер’єру закладу тут (після рецептури) надали великого значення. Якщо дивитися на фото, складається враження, що це мало не ресторан. Звичайно, це не так – зал не великий і ілюзія великих розмірів створюється завдяки дзеркалам.

І зроблено все зі смаком. Причому, як кажуть своїми силами та виявляючи фантазію. Наприклад, варто звернути увагу на ліхтарики, яких ви точно не знайдете ніде. Це власна технологія, як і дизайн стіни з одним відомим висловом на різних мовах (спеціально не кажу яким, його варто знайти).

Варто сказати, що тут добре все — смак, стиль і підхід до дрібниць (навіть папір, у якому подають чебуреки шукали спеціальний жир, що не пропускає).

Підсумки

Можливо, у 7чбрк ще є недоліки, яких я просто не побачив (хоча ні, побачив, але поки про них говорити не буду). Скажу головне — саме це Харкову треба було: смачно, красиво та з гумором. І сподіваюся, що продовження буде.